Kefalonia – SV/IO-001

Az idei nyarat Kefalonia szigetére terveztük. A szállásunk egy Karavados nevű faluban volt, mindentől kicsit messze, viszont minden jól elérhető volt innen.

A szigeten terveztem egy kis rádiózást is, persze csak mértékkel. Gondoltam belekóstolok majd a BOTA aktiválásba is egy kicsit a SOTA mellett. Hát, a próbálkozás ott csúszott félre először, hogy a szokásos kitelepülős felszerelésből elfelejtettem betenni a 6m-es pecabotomat. Ez után jött a felismerés: a csomagolt Ni-Mh akkupakk sem bír már annyit mint korábban…
A problémáka leküzdve először egy strand aktiválással kezdtem. Hát ez homokos tengerparton egyfajta  kihívás. Szerencsére a próbálkozásról nem készült fotó… de minden tele lett homokkal, pedig próbáltam vigyázni a felszerelésre.

Augusztus 14-re tolódott el a SOTA aktiválás időpontja. Aznapra már felhőket is mondtak. Mivel rálástás volt az apartmanból a kiszemelt csúcsra, így mindíg tudtuk milyen időjárás fogadhat fenn. Aznap útba ejtettünk a sziget túloldalán egy jónak ígérkező strandot, majd korán elindulva (hozzánk képest) elindultunk a jelzett úton felfelé autóval. Időnként megálltunk 1-1 kecske fotóra. Utólag kiderült, az egyiknek rádiós vonzata is van.

Folytatva az utunkat az SV/IO-001 csúcs felé ami egyébként egy SVFF-080 WFF területen is van. A kocsit a TV adótornyoktól nem messze a betonút végén tettük le.

Innen köves úton, egy kilátópontot útba ejtve jutottunk el a csúcsra vezető útszakaszig.

A csúcs aktiválás 6 összeköttetéssel zárult 20m-en, a 40m-en is próbálkoztam, de itt egyrészt nagyobb zajom volt, másrészt nem hallottam hívó állomást.

Anna lányom készített két gyorsított videót is a hegytetőn, érdemes megnézni a felhők vonulását…
Első és a második videó linkje.

A lefelé út már kicsit simább volt, találkoztunk birkákkal és kecskékkel is a hegyen.


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .