Szent Mihály-hegy – HA/KM-023

2018 október 6-án Nagymarosra vitt az utunk. Ha már a család egyik tagjának programja van, mi pedig csináltunk magunknak egy kis túrát.
Terv a Szent Mihály-hegy megmászása volt, ha útba esik pár geoláda megkeresésének beiktatásával. Az autót a Diófa utca kereszteződésénél hagytuk, így a kék csíkon indultunk a hegy felé. Ezen a jelzésen ugyan relatíve egyenesen a csúcsot meg tudjuk közelíteni, de erre nem rejtettek geoládákat.
Az aktiválást majdnem délben sikerült elkezdenem 40 majd 20m-en. Összességében 13 összeköttetést naplóztam egy S2S-el. A csúcson nem sok hely van egy 40m-re méretezett InV-dipól kihúzására, de azért némi kompromisszum árán sikerült. Ezen a csúcson a vertikál antenna használata sokkal jobb lett volna.
Visszafelé (lefelé) úton a sárga-kék csík és sárga háromszög jelzésen indultunk a Juliánus Kilátó irányába. Ez az út kicsit hosszabb, viszont több látnivalót és ládát tartogat. Igaz a ~3db geoládából csak egyet sikerült megtalálnunk.
Majdnem 9km-es túrát tettünk nagyon szép időben. Örvendetes, hogy a választott útvonalakon sok túrázóval találkoztunk a korábbi aktiválásokhoz képest.
Ez lehetett a hely varázsa, de akár a jó időnek is betudható…

Máté irányt mutat Csúcskő GPS-el és rádióval HA4BF/P op.:Feri visszafelé a réten... Juliánus Kilátó

panoráma a Juliánus Kilátóból

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .